Bilförsäkringar

Jämför bilförsäkring och spara pengar, på riktigt

Bilförsäkringar är ett sånt där "måste" som kostar oss en massa pengar varje år. Men om olyckan är framme, då är det verkligen bra med den där "måste"-grejen. Vi kan ju alla vara överrens om att bilreparationer inte är billiga! Tänk själv om du i första novemberhalkan, lite nätt kanar in i en trottoarkant och slår sönder både hjul och hjulupphängning. Det är inte mycket fart som behövs, men dyrt blir det! Då är man faktiskt ganska tacksam att man har en bilförsäkring.

Sverige har, om man jämför med andra länder, relativt billiga premier på försäkringar för bilar. Dock är det inte sagt att man inte kan spara en och annan krona genom att jämföra bilförsäkringar. Det tycker vi också att man ska göra eftersom det gynnar alla. Detta tvingar försäkringsbolagen att bli bättre och mer flexibla.

Det absolut bästa sättet att jämföra försäkringar på är helt enkelt att ringa runt till dom olika försäkringsbolagen. Be om att få hemskickat prisförslag och avtal, begrunda och läs. Ställ även bolagen mot varandra och var inte rädd för att pruta. På detta sätt får du definitivt den billigaste försäkringen till just din bil.

Det finns olika tjänster på nätet som specialiserat sig på att hitta den "billigaste" försäkringen för just dig. Men det är något man ska ta med en nypa salt. Dessa bolag lever på att förmedla försäkringar och får betalt av försäkringsbolagen varje gång dom säljer en försäkring. Det dom får betalt kommer garanterat att läggas på din premie. Så var det med den billiga försäkringen. Känn dig blåst.
Bilombudet har vid ett par tillfällen provat dessa tjänster men lyckats att få bättre premie genom att själv ringa runt.

De flesta försäkringsbolag har idag bra öppettider och det mesta du behöver veta finns på deras hemsidor. Enklare kan det inte bli.
Lycka till!

Aktsam - 0771-311 000
Folksam - 0771-950 950
Gjensidige - 0771-326 329
If - 0771-655 655
Moderna försäkringar - 0200-259 259
Länsförsäkringar - Har lokala representanter. Gå in på sidan för telefonnummer.
Salusansvar - 0200-875 020
Sveland - 0771-388 300
Trygg Hansa - 0771-111 110