Hover here, then click toolbar to edit content


Register
Forgot Password ?

Bilombudet tycker till

Sommaren är på intågande.
Bilköpartider råder. Sedanbilar är iskalla just nu. Även bränsletörstiga bilar ser ett prisfall av rejäla mått. Lycka till med era kommande bilköp.
Var förberedda inför köpet av pärlan. Kontrollera, testa och glöm inte Carfax!
info@bilombudet.se

Ytterligare en varning!
Nu är det även bilar importerade från Polen man ska se upp med.
Finner du en bil du är intresserad av och den nyligen är importerad från Polen, avstå köp.
Det finns så många andra fina bilar till salu.
Alltså, strunta i bilarna importerade från Polen och Baltikum.
info@bilombudet.se 

Fyndtider råder. Gör ett klipp till våren.
Väldigt stort utbud på begagnatbilar just nu. Blocket fullkomligt vimlar av prisvärda objekt. Själv är jag på jakt efter en lite mindre bil. Tror man kan få rätt mycket för pengarna just nu.
Bensinpriset är rekordhögt och fler kollar efter bensinsnålare alternativ. Rea-läge på lite törstigare modeller.
Glöm inte läsa igenom vår bilköparguide innan köp.
Lycka till!
info@bilombudet.se

Se upp med bilar från Baltikum!!!
Privatimporterade bilar från Baltikum är idag ett stort gissel.
Fån Baltikum importeras krockade bilar från USA. Dessa blir sen lagade och exporterade till Sverige.
Köp inte en bil importerad från Baltikum om du inte är helt säker på bilens ursprung.
info@bilombudet.se

Carticle, en trevligare bilblogg
Bilsidor är något det verkligen finns gott om på nätet. Dock är många av dem rätt tradiga faktiskt. Förrutom Bilombudet då :o) . Men det finns en hel del andra godbitar också, och en av dom är Carticle.se. Deras slogan, kittlande artiklar om bilar, är faktiskt ganska talande. Där testas allt från vanliga bruksbilar, härliga vrålåk, veteranbilar och bilspel. Inget saknas. Rekommenderas!
På tal om biltester! Ni vet väl att Teknikens värld och Auto motor & sport lägger ut alla sina test på deras hemsidor. Utnyttja det! Det gör vi :o) .
info@bilombudet.se

Köpa begagnad bil?
Använd dig av kvd.se (Kvarndammen).
Kvd är en auktionssajt som auktionerar ut tjänste- och förmånsbilar från vagnparksägare, finans- och försäkringsbolag, företag, konkursförvaltare, staten, kommuner och myndigheter.
Alla tjänste- och förmånsbilar som säljs, testas noggrant och eventuella anmärkningar och brister skrivs ut på sidan och fotograferas.
Kvd har inget vinstintresse i bilarna utan förmedlar egendom mellan säljare och köpare mot provision. Alltså, Kvd har inget att vinna på att undanhålla fel och brister.
Bilombudet gillar Kvd. Rekommenderas!
info@bilombudet.se

En ny välkommen aktör på svenska bilmarknaden
Carfax, som ursprungligen är ett amerikanskt företag som tillhandahåller fordonshistorik. Fantastiskt bra tycker Bilombudet.
Det finns många begagnade bilar där ute och många av dem har helt klart sina skrupler. Carfax har tillgång till en databas med miljoner uppgifter om svenskregistrerade bilar.
Om du ska köpa begagnad bil så rekommenderar Bilombudet att du köper en fordonsrapport av Carfax. Det kostar endast 49 kronor och kan bespara dig en rejäl huvudvärk.
info@bilombudet.se

Brukar du lämna in bilen till så kallade bilrekondare?
Dom sista åren har det poppat upp fler och fler bilrekondare.
Att rekonditionera bilen är bra, om det görs av en fackman vill säga.
Jag har förmånen att bo vid en av dessa nya "putsare" och blir lite mörkrädd ibland. Inte allt för sällan ser man deras putstrasor ligga på marken ena sekunden, för att i nästa gnidas mot lacken på en fin Mercedes!
Jag lämnade in min bil hos en rekondare för ett tag sen. Min bil skulle bara tvättas och jag fick betala 250 kronor. Jag trodde nästan att det var ett skämt när jag hämtade bilen. Den var ju inte ren! Fullt av vattenfläckar och nedanför dörrarna hade dom inte ens tagit.
Jag betalar gärna 250 kronor för en tvätt om det blir bra men inte för sån här skit!
Ganska nyligen åkte jag förbi en "rekondare" där det stod en grabb i 10-årsåldern med en polermaskin i högsta hugg. Offret han gick lös på var en V70 av senaste modell. Först trodde jag det var bilägarens son som hade fått lov att feja lite på farsans kärra. Men så var det inte.  Det var sonen till ägaren av rekondfirman som stått och polerat på Volvon! Phua! Skulle du vilja lämna bilen till den rekondaren? Nä, inte jag heller.
2010-07-21
info@bilombudet.se

Försäkringar, hur kul är det?
Kanske inte så kul, men nödvändigt. Och vad gäller bilar är det lag på att ha en.
Innan jag köper en bil brukar jag alltid lägga lite tid på att kolla upp var jag kan få mest försäkring för pengarna. Tro mig, det betalar sig! Det kan skilja en hel del i pris mellan olika försäkringsbolag.
För några år sedan skulle jag försäkra en BMW av lite sportigare modell. Gissa om jag fick en smärre chock när jag såg att det skiljde 10.000 kronor mellan den billigaste och dyraste bilförsäkring!
På "vanliga" bilar handlar det ofta inte om lika mycket pengar att spara som i fallet med BMW:n, men någon tusing kan säkert du tjäna. Speciellt om man bor i någon av storstadsregionerna.
Så lägg lite tid på att kolla upp försäkringen till din bil. Det lönar sig!
info@bilombudet.se

Kom igen SAAB,
kämpa på!
Nya 9-5:an har premiär idag, den 19:e juni 2010.
Verkligen en god och väl behövlig nyhet för SAAB. Men kommer det räcka? Knappast. I varje fall inte  om man tror att en enda modell kan rädda SAAB, hur bra bilen än är.
Ska märket överleva lär det behövas fler modeller än så. Och det viktigaste av allt, en volymbil.
En mindre bil som vänder sig mot en större kundkrets. Uråldriga 9-3 känns i dagens läge som en rätt meningslös bil att försöka konkurrera med.
Nä, fram med en liten pärla till folket. En mindre bil som kan bidra med större volymer och ökade utvecklingsmöjligheter.
Men vem vet, kanske ligger det något i pipelinen, något vi inte vet, en liten, snål, körglad och prisvärd kombi med inriktning mot folket.
Då SAAB, kan det gå hur bra som helst.
info@bilombudet.se
Etanolens vara eller inte vara
Miljöbilspremier, sänkt fordonsskatt, ja vad kommer härnäst?
Hur många är det som har en etanolbil som idag tankar just etanol, förmodligen inte så många.
Blir etanolen som drivmedel bara ett pinsamt försök till att göra nytta för miljön. Syfte var gott, men ack så fel vi hade, eller?
Ja, frågorna är många gällande etanolens vara eller inte vara. Kommer regeringen verkligen fortsätta ge miljöbilsrabatter till etanolbilen när den i verkligheten körs på bensin?
info@bilombudet.se
Kinesiska skitbilar, nej tack!
I slutet av 2008 hadeh det kinesiska bilmärket Brilliance premiär i Tyskland. Det är deras modell BS4 som det i första hand handlar om. Denna BS4 bygger rent tekniskt på den BS6 som ADAC förra året gjorde krocktester på. Resultaten från dessa krocktester var minst sagt oroväckande. Bilen knycklades fullständigt ihop och rapporten sa att både förare och passagerare skulle ha mycket små chanser att överleva. Falerar man så på säkerheten kan man ju anta att det inte heller lagts några större summor på miljöarbetet.
Det verkar också som flera stora kinesiska biltillverkare inte har någon egen designavdelning då de rakt av kopierar andra bilmodeller.

info@bilombudet.se

En kul jämförelse
Jag blev lite nyfiken på vad en miljöbil som Prius kostar i olika europeiska länder och hur stor prisskillnaden egentligen är. Efter lite spaning kom jag fram till att priserna ligger någorlunda samma i pris, förutom i Danmark. Danmark har extremt höga skatter på bilar, men jag blev ändå smått chockad över skillnaden. I Sverige kostar en Prius i grundutförande 255.800 kronor. En likadan bil kostar i Danmark, sätt dig ner, 387.137 danska kronor! Det innebär i dagens valuta att en Prius i Danmark kostar 505.000 svenska kronor!
Gnäll inte över bilpriserna i Sverige :o) .
info@bilombudet.se

Åtta Skånska bilfirmor fällda för kartellbildning!
Det är så man fullständigt tappar fattningen. Giriga bilhandlare som är rädda för konkurrens.
Man blir bara så förbaskad. Bilia skryter med att de är Nordens största bilkedja, ja vad ska man säga. Nä, gör uppror mot dom.
Bojkotta!

Bil-Bengtsson, Ystad,
Bil-Månsson, Eslöv
Göinge Bil, Hässleholm
J. A. Bil, Ljungby
Kristianstads Automobil,
Skånebil Personbilar, Ängelholm
Bilia, Malmö
Bildeve, Helsingborg


info@bilombudet.se

Hur tänker ni Volvo!?
Året är 2008 och små bränslesnåla bilar är i ropet. Nyligen släppte Volvo en ny "miljöbil", en etanolversion av V70. Volvo V70 Etanol med 200 hk. Det är en rejält törstig "miljöbil". Tester visar att bilen drar 1,7 liter/milen! Nog för att Etanol fortfarande klassas som miljöbränsle men ändå. När fler och fler märken satsar på små bränslesnåla bilar, då kommer Volvo med en etanolslukande V70, verkligen innovativt, NOT!
Man kan verkligen ställa sig frågan hur dom tänker. Det man kan hoppas på är att
Volvos utvecklingsavdelning ligger i rejält vad gäller nya små, säkra och bränslesnåla bilar. 
Om Volvo ska klara den hårda konkurrensen i framtiden är det bäst att dom visar lite mer innovativitet, det är trots allt 2008 nu.
Hur tänker ni Volvo?
info@bilombudet.se


Begagnade bilar -
Din vägledning

Välkommen till Bilombudet, din hjälp till en trygg bilaffär
Bilombudet är till för dig som ska köpa bil. Här finner du all information du behöver för att göra en riktigt god bilaffär.
Bilmarknaden är idag en djungel och det är lätt att gå vilse. Att köpa begagnad bil kan för många kännas otryggt. Med Bilombudet som hjälp kommer du kunna känna dig tryggare inför bilköpet.
Köpa begagnad bil >>>

Det finns idag rekordmånga begagnade bilar till salu i Sverige. Då är det fog för att pressa säljaren ännu mer. Speciellt handlarna, dom har mycket goda marginaler på sin sida. Tro inget annat.
Stå på dig.

Bilombudet, vilken tillgång!
Tänk att få sån här värdefull info gratis. Tacka internet för det.
Bilombudet älskar bilar. Genom åren som bilentusiast/bilnörd har man plöjt igenom några tusen biltidningar och övrig facklitteratur. Lägg därtill tusentals timmar surfande på nätet för att hela tiden försöka fylla igen det svarta hål av bilnörderi Bilombudet har :). Därav kunskapen.
Jag delar gärna med mig av det jag kan och hoppas på att kunna hjälpa dig att göra en lyckad biläffär.
Internet är fantastiskt, eller hur!
info@bilombudet.se

Sälja bil? Även du kan bli lurad!
Nu kan även du som ska sälja bil ta hjälp av Bilombudet. Men inte att sälja bilen, det får du klara själv.
Däremot kan du få en del nyttiga tips om vad du bör tänka på för att undgå att bli blåst av bilskojare.
Hela tiden är dom därute. Bilskojarna. Dom synar hela tiden nätet efter schyssta begagnade bilar. Tänk att det alltid finns människor som utan skrupler lever på att blåsa vanligt folk på deras pengar. Avskum säger vi!

Ni som ska sälja bil nu ska vara lite vaksamma. Det är en hel del som senaste tiden blivit av med sina bilar när en eventuell köpare ska proköra. Lämna aldrig ut bilen till någon okänd. Ha alltid med dig någon när det ska komma folk och kolla på din bil.

©Bilombudet.se