Köpa begagnad bil
Inför köpetBilköpetKontrollera bilenBilpriserBillån - Kolla krediten!!!

Bilpriser

Köparnas marknad
Som sagts tidigare, i dag är det köparnas marknad. Dock är det inte många handlare som håller med om det :) . Handlare har generellt högre priser, det får man räkna med. I gengäld får du ju faktiskt med en garanti. Med detta är inte sagt att bilen skulle vara mycket bättre hos en handlare. Du ska vara minst lika kritisk när du köper bil av en handlare som privat.

Vad ska du ge för bilen?
Sätt en budget innan du börjat leta bil. När du väl funnit bilen du tycker verkar bra och har testat den är det dags att betala. Vad ska du då betala? Kom överens med säljaren om ett pris innan du testar bilen. Annars har han korten i sin hand. Förhandla fram ett pris du är villig att ge för bilen om den går igenom testet prickfritt. Detta för att du ska få ett så bra pris som möjligt. Det blir lite svårare att förhandla om priset, om bilen går igenom prickfritt och du lagt en massa pengar på ett test. Då vet liksom säljaren att du absolut vill ha bilen.
När du förhandlar om pristet, PRUTA! De flesta som säljer bil idag har lagt på en del för att de vet att det kommer prutas på priset de satt i annonsen. Många kan tycka det är jobbigt att pruta, men det kan absolut löna sig. Ta i tills du skäms, det är dina pengar det handlar om.
Skaffa dig kunskap och fördelar. Kolla upp hur länge annonsen legat ute. På t.ex. Blocket.se kan man se när annonsen blev inlagd. Titta även efter om bilen blivt prissänkt. det ser du om det är en röd pil vid priset (blocket.se).

Gör upp affären på banken!
Försök att alltid göra upp affären på banken. Detta för att ha möjlighet att tillsammans kunna lösa ev. krediter (läs mer under "Kolla krediten!!!").
Du bör givetvis alltid kolla upp så att säljaren verkligen äger bilen. Be om leg.
Kontrollera så att det är det senaste registreringsbeviset, skriv på bägge två och gå tillsammans och lägg på det på brevlådan. Och, glöm inte frimärke :o) .
Konsumentverkets köpekontrakt >>>

Nästa avsnitt: Kolla krediten!!!